Muzikale levensloop Gerda

Ik ben geboren en getogen in het Rotterdamse. In 2006 ben ik verhuisd naar Culemborg en in oktober 2016 naar Driebergen-Rijsenburg.

Mijn zangervaring beslaat vele jaren. Ben begonnen te zingen rond mijn 30e jaar. Daarvoor had ik nog nooit 1 noot gezongen en ben zelfs "a-muzikaal" opgevoed. Mijn beide ouders zijn doof,  thuis hoorde ik nooit muziek, omdat wij geen radio of tv in huis hadden. 

Heb een aantal jaren gezongen in een diverse koren en close harmonygroepen. Toen ik de behoefte voelde om solo te gaan zingen, ben ik dat gaan doen.

In deze periode ben ik
zanglessen gaan volgen bij de muziekschool van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Eerst klassiek, later lichte muziek bij Charles Vermeer. Hij gaf 1 keer in de week open podium avonden voor zijn leerlingen. Daar ging een wereld voor mij open, allerlei muziekstijlen kwamen voorbij, waar ik nog nooit van gehoord had. Daar hoorde ik voor het eerst jazz nummers, waar mijn hart van open ging. Ik wist gelijk dat dit was wat ik ook graag wilde zingen en dat mijn stem zich daar goed voor leende. Charles adviseerde mij om les te gaan nemen bij een jazz zangeres die hij goed kende. Dat was de Amerikaanse jazz zangeres Janice Lakers. Van haar heb ik een een aantal jaren privé les gehad. 

Toen ik de jazz eenmaal ontdekt had liet dat me niet meer los en ben ik gaan zingen in allerlei jazz combo's, waar ik veel ervaring heb opgedaan als solo zangeres.

Vanaf 2004 kreeg ik de kans om te gaan zingen in het leerlingen ensemble van de SKVR te Rotterdam, genaamd "Bright Selection". Dit ensemble werd begeleid door Ronald Harmsen. In dit ensemble zaten o.a. 4 blazers, wat weer een heel nieuwe ervaring was op jazz gebied. Dit ensemble bracht jazz nummers uit de jaren 40/50. Heb met dit ensemble 4 jaar opgetreden, voornamelijk in woonzorgcentra. Door bezettingsproblemen is dit ensemble gestopt en zijn we in een kleine bezetting verder gegaan, met dezelfde soort nummers, onder de naam "Right Connection". Met "Right Connection" heb ik 2 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.

In 2010 heb ik Goutje ontmoet bij een jazz workshop zang in het Theater aan de Slag in Culemborg en in mei 2011 is het duo "Twice a Lady" ontstaan.

Optreedervaring:

Ik ben begonnen met het zingen en optreden in koren en close harmonygroepen. Daarna ben ik solo gaan zingen.
Op jazz gebied heb ik ervaring opgedaan bij diverse jazz combo's, waarmee ik een aantal optredens heb gedaan. 
Met de gitarist Marcos di Paolo heb ik een aantal jazz optredens gedaan als achtergrond bij recepties. 
Met de combo's Bright Selection en Right Connection van de SKVR heb ik gedurende 6 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.
Met zangduo The Sweet Memories heb ik opgetreden voor de doelgroep senioren vanaf 2015 tot halverwege 2019.

7315 Gerda met hoedje