Muzikale levensloop Carin

Carin is een zangeres die al haar hele leven zingt, vooral voor haar eigen plezier. Vanaf dat ik kon praten en lopen was ik aan het zingen en dansen. Vanaf mijn vierde jaar kreeg ik orgelles in Enschede, waar ik ben geboren. Later nam ik ook nog gitaarles. Ik was altijd met muziek bezig en vanaf mijn pubertijd zong ik bij bandjes en meidengroepen. Naast dat ik zelf veel danste, gaf ik dansles aan kinderen. Toen ik 19 was deed ik auditie voor het conservatorium en werd tot mijn grote verbazing aangenomen. Ik besloot om toch niet zoveel jaren te gaan studeren en trok naar het buitenland waar ik mijn man leerde kennen.

Ook in het buitenland speelde ik muziek en zong. Muziek bleef een groot deel van mijn leven uitmaken en behalve muziek maken en zingen, deed ik ook aan tapdansen. Terug in Nederland trouwde ik en kreeg kinderen en in mijn werk met kinderen was muziek erg belangrijk. Ik speelde 3 instrumenten in een Malletband tot de musicalwereld op mijn pad kwam. Mijn man schrijft prachtige musicals en ondanks dat ik in eerste instantie geen behoefte had om daarmee op het podium te staan, kwam het er toch van. Mijn optreden tijdens een aantal musicalvoorstellingen maakte veel reacties los. Daarop besloot ik om meer met mijn talent te gaan doen en volgde professionele zanglessen bij de zangschool van Claudia Streza. Steeds vaker werd ik gevraagd om op te treden en telkens met succes.

Mijn stem komt het best tot z’n recht in het easy listening repertoire. Aangename, rustige muziek die voor een ontspannen sfeer zorgt. Jazz muziek en Nederlandse kleinkunst hebben mijn voorkeur. Ik maakte deel uit van een jazzcombo en een coverband. Momenteel ben ik leadzangeres bij politiebigband Promotion uit Amersfoort en Dans en Swingband Laren. Hierdoor ontwikkelde ik me tot een all round vocaliste die voor meerdere gelegenheden kan worden ingezet. Ik treed op in binnen en buitenland, tijdens Amersfoort jazz, koninginnedagfestivals, in verpleeg- en bejaardenhuizen, won een talentenjacht in Italië, verzorg gastoptredens met bigband Biggles, Blaasorkest Animato uit Hooglanderveen, enz.

Mijn eerste CD, die ik in eigen beheer opnam, werd een succes. Om te horen of ik nou toch werkelijk een goede (jazz)zangeres was, zocht ik contact met Europe’s First Lady of Jazz, Rita Reys. Zij liet telefonisch weten dat ze graag bereid was om de CD te beluisteren met dienverstande dat ze haar ongezouten mening mocht geven. Na nog geen twee dagen liet Rita het volgende weten:

"Vaker krijg ik CD’s toegezonden en meestal haal ik ze na het horen van het eerste nummer uit de CD-speler. Weer iemand die denkt dat ze kan zingen. Van jouw CD heb ik alle 17 nummers met plezier beluisterd. Ik ben aangenaam verrast door je heldere en zuivere stem. Je beschikt over een prettig en warm stemgeluid met een perfecte timing. Je bent gezegend met talent en muzikaliteit"

Was getekend Rita Reys. Het is een groot verlies voor de jazz wereld dat ze er niet meer is.

Een leven zonder muziek is voor mij geen optie en zingen en samen muziek maken is het mooiste wat er is. Dat andere mensen het fijn vinden om daar naar te luisteren is een prachtige bonus.

Bij Twice a Lady kan en wil ik Goutje niet vervangen want dat is onmogelijk. Goutje was een prachtige vrouw met een fantastische stem. Ik zal invulling geven aan de muziek en samenzang op mijn eigen manier en Gerda en ik zullen Goutje nooit vergeten.

Kijk voor meer over mij op de website Carin Verhoeven