Ontstaan van "Twice a Lady"

"Twice a Lady" is in 2011 begonnen met de dames Gerda Bruining en Goutje van Dam uit Culemborg.

Na een aantal jaren solo te hebben gezongen, leek het Gerda wel een leuk idee om een duo te gaan vormen met als repertoire nummers uit de jaren 40/50 (The Andrews Sisters, Doris Day, Vera Lynn e.a) speciaal voor de doelgroep senioren. Tijdens een jazz workshop zang bij het Theater aan de Slag in Culemborg ontmoette zij Goutje. Gerda vroeg Goutje om mee te doen en zo is het duo ontstaan.

In mei 2011 werd begonnen met het samenstellen van het repertoire en het repeteren op de nummers. In oktober en november 2011 hebben wij een aantal try-outs gedaan. Vanaf 2012 zijn we begonnen met de optredens. De formule bleek een succes en we hebben veel uitnodigingen gekregen voor een optreden.

Eind mei 2013 werd Goutje onverwachts ziek en zij is overleden op 7 juli 2013. Een heel groot verlies, ten eerste als vriendin, maar ook als zangeres voor "Twice a Lady". Goutje had een heel mooie hoge stem, die ondanks de hoogte aangenaam zacht klonk. Een 2e stem zingen was voor haar geen probleem. Zij zocht voor de nummers op het gehoor de 2e stem uit. Goutje zong bij de meeste nummers de sopraanpartij en Gerda de altstem. Onze stemmen matchen prachtig bij elkaar. Zij was een heel mooi en muzikaal mens, haar leven was muziek. Zij genoot ervan om op te treden en straalde altijd op het podium. Zij heeft veel bewoners van woonzorgcentrum blij gemaakt met haar aanwezigheid, mooie uitstraling en prachtige stem.

Toen Goutje ziek werd stonden er nog een aantal optredens gepland, waarvoor invulling gevonden moest worden. Carin Verhoeven was bereid om een aantal van de geplande optredens mee te doen als vervangster. Hard werken voor haar om snel het repertoire in te studeren, maar zij is een heel ervaren zangeres en kreeg het voor elkaar om in heel korte tijd zowel een Engelstalig als Nederlandstalig repertoire in te studeren. De optredens samen gingen heel goed en ik heb Carin toen gevraagd om als vaste vervangster te willen blijven, ook als Goutje weer beter zou zijn. Helaas is Goutje niet meer terug gekomen bij "Twice a Lady".

Nu Goutje er niet meer was, heeft Carin aangegeven graag de vaste zangeres te willen worden van "Twice a Lady", al is de reden waarom voor haar heel dubbel en moeilijk. Zij heeft Goutje ook gekend. Carin en ik zullen we er hard aan werken om met "Twice a Lady" weer een mooi programma te kunnen brengen, waar de mensen veel plezier aan zullen beleven.

Sinds juli 2014 is Mariske Hekkenberg toegevoegd aan "Twice a Lady" als invalzangeres voor Carin.

Per 1 januari 2019 is Carin geëmigreerd naar Italië en is Mariske de vaste zangeres geworden. Connie van Koningsburgge is de vervangende zangeres.

 

 

Gerda 

Gerda

AY27 kleinMariske