Gerda met hoedje KLEIN 

Connie met hoedje

Ontstaan van Twice a Lady

Twice a Lady is ontstaan in 2010.

Tijdens een workshop zang in Culemborg, waar Gerda Bruining aan meedeed, ontmoette zij Goutje van Dam. Gerda had daarvoor 6 jaar gezongen in een jazz ensemble in Rotterdam, waar zij wegens verhuizing naar Culemborg mee gestopt was. In dit ensemble zong zij jaren 40 repertoire van o.a.The Andrews Sisters. Bij Gerda werd het idee geboren om ook dit repertoire te gaan zingen, maar dan dan muziekbanden. Zij vroeg Goutje om mee te zingen als duo zangeres en zo ontstond het zangduo Twice a Lady. Er werd begonnen met de repetities en eind 2011 was het 1e optreden.

Goutje heeft 2 jaar meegezongen. Zij zong sopraan en 2e stem en en Gerda zong de leadstem. Helaas is Goutje op 7 juli 2014 overleden, een groot gemis voor Twice a Lady.

Toen Goutje ziek werd bood Carin Verhoeven aan de lopende optredens mee te willen doen tot Goutje weer terug zou komen. Helaas is dat niet gebeurd en is zij toen als vaste zangeres mee te gaan doen. Zij heeft 4 jaar meegezongen en is in 2018 gestopt wegens verhuizing. Zij doet vanaf 2022 weer mee als invalzangeres.

In deze periode zong ook al als vervangende zangeres Mariske Hekkenberg mee, zij heeft daarna een aantal optredens meegedaan.

In augustus 2019 kwam Angelique Fink meedoen als vaste zangeres. Zij heeft meegezongen tot het laatste optreden op 12 maart 2020 en daarna kwam de corona. Zij heeft besloten om niet meer terug te komen.

Ook in 2019 kwam als vervangende zangeres Connie van Koningsbrugge mee zingen. Zij is nu de vaste zangeres bij Twice a Lady.