No module Published on Offcanvas position

Ontstaan van Twice a Lady

Twice a Lady is ontstaan in 2010.

Tijdens een workshop zang in Culemborg, waar Gerda Bruining aan mee deed, ontmoette zij Goutje van Dam. Gerda had daarvoor 6 jaar gezongen in een jazz ensemble in Rotterdam, waar zij wegens verhuizing naar Culemborg mee gestopt was. In dit ensemble zong zij jaren 40 repertoire van o.a.The Andrews Sisters. Bij Gerda werd het idee geboren om ook dit repertoire te gaan zingen, maar dan met muziekbanden. Zij vroeg Goutje om mee te zingen als duo zangeres en zo ontstond het zangduo Twice a Lady. Er werd begonnen met de repetities en eind 2011 was het 1e optreden.

Goutje heeft 2 jaar meegezongen. Zij zong sopraan en 2e stem en en Gerda zong de leadstem. Helaas is Goutje op 7 juli 2013 overleden, een groot gemis voor Twice a Lady.

Toen Goutje ziek werd bood Carin Verhoeven aan de lopende optredens mee te willen doen tot Goutje weer terug zou komen. Helaas is dat niet gebeurd en Carin is toen als vaste zangeres mee gaan doen. Zij heeft 4 jaar meegezongen en is in 2018 gestopt wegens verhuizing.

In deze periode zong ook als vervangende zangeres Mariske Hekkenberg mee, zij heeft ongeveer 1 jaar met de optredens mee gedaan.

In augustus 2019 kwam Angelique Fink mee doen als vaste zangeres. Zij heeft meegezongen tot het laatste optreden op 12 maart 2020 en daarna kwam de corona. Zij heeft besloten om daarna niet meer terug te komen.

Ook in 2019 kwam als vervangende zangeres Connie van Koningsbrugge mee zingen. Zij is daarna als vaste zangeres bij Twice a Lady gebleven. Per juli 2024 is Connie gestopt bij Twice a Lady.

In september 2023 is Dorien van Veen erbij gekomen als invalzangeres. Ook zij doet nu mee als vaste zangeres.