Gerda met hoedje KLEIN 

Muzikale CV van Gerda Bruining

Mijn motto is: “Zingen is een zuivering van de ziel”

Ben geboren en getogen in het Rotterdamse. In 2006 ben ik verhuisd naar Culemborg en sinds 2016 woon ik in Driebergen.

Mijn zangervaring is nu zo’n 40 jaar. Ben pas begonnen te zingen rond mijn 30e jaar. Daarvoor had ik nooit 1 noot gezongen en ben zelfs a-muzikaal opgevoed. Mijn ouders zijn beiden doof, wij hadden geen radio of tv in huis.

Ik ben zanglessen gaan volgen bij de muziekschool van de SKVR (Stichting Kunstzinnige vorming Rotterdam), eerst klassiek, later lichte muziek van Charles Vermeer. Hij gaf 1 keer in de week open podium avonden voor zijn leerlingen. Daar ging een wereld voor mij open en hoorde ik voor het eerst jazz nummers, waar mijn hart van open ging. Ik wist gelijk dat dit was wat ik ook graag wilde zingen en waar mijn stem zich goed voor leende. Charles adviseerde mij een jazz zangeres waar ik op les kon. Dat was Janice Lakers. Zij heeft mij een aantal jaren les gegeven maar is, helaas voor mij, weer terug gegaan naar haar geboorteland Amerika.

Ben later weer terug gegaan naar de SKVR om ensemble lessen te volgen. Ik heb toen 4 jaar gezongen als zangeres in het ensemble Bright Selection, wat werd begeleid door Ronald Harmsen en waar ook 4 blazers in speelden. Dit combo bracht jaren 40/50 muziek en ik heb daar een aantal jaren mee opgetreden bij woonzorgcentra. Door bezettingsproblemen is dit combo gestopt en zijn we in een kleine bezetting verder gegaan, met dezelfde soort nummers, onder de naam “Right Connection”. Met “Right Connection” heb ik 2 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.

Mijn optreedervaring:

Heb een aantal jaren opgetreden in het christelijke circuit, met begeleiding van muziektapes en 2 backing vocals.

Ook met diverse koren en close harmonygroepen heb ik opgetreden.

Op jazz gebied heb ik ervaring opgedaan met een jazz combo, waarmee ik een aantal optredens heb gedaan.

Met de gitarist Marcos di Paolo heb ik leuk muziek gemaakt en een paar optredentjes gedaan als achtergrondmuziek.

Met de combo’s van de SKVR heb ik gedurende 6 jaar opgetreden bij woonzorgcentra.