No module Published on Offcanvas position

Connie met hoedje

Biografie Connie van Koningsbrugge

Mijn wiegje stond in Rotterdam, maar momenteel woon ik in Beusichem.

Als peuter zong ik onder de tafel achter het tafelkleed, daarna begon ik ook te praten.

Zo vroeg als ik begon, zo laat in mijn leven kwam de muziek weer op mijn pad. Inmiddels zing ik jazz, blues, latin, pop, evergreens, Nederlandstalig en nostalgische songs. Momenteel treed ik op onder de noemer Connie & Friends, van duo tot en met bands. Tijdens optredens breng ik mijn ervaring mee als actrice, presentatrice, trouwambtenaar en stemacteur. Volgens zeggen zorg ik voor een fijne sfeer van herkenning, doorspekt met de nodige humor.

Recent zing ik bij Twice a Lady met Gerda Bruining. Hierbij komt mijn ervaring in meerstemmig zingen goed van pas. Ik volgde zangles bij Nathalie Masclé en Lils Mackintosh, volgde vele workshops en masterclasses, o.a. de Summerschool van het CodArts Conservatorium. Daarnaast deed ik de verkorte acteeropleiding bij De Trap en een cursus Kleinkunst bij CREA. Beiden in Amsterdam.

Eerder zong ik bij The Seawold Swing Society, de Dutch Old Timers Jazzband, het Wouter Buchner Trio, bij Cor Bakker en zijn bigband tijdens het Seabottom Jazzfestival in Lelystad, met gitarist Theo Stobbe, met pianist Jan Hillebrand, bij Joy Spring, bij Straight Hearted, met pianist Patrick Holleeder en gitarist Wouter Poot.

Ook trad ik op bij Jazz in Buren en bij Jazzy Tiel.

Als zangcoach help ik leerlingen naast zangtechnieken vooral met het performen en het ‘eigen maken’ van een song. Ook heb ik enkele jaren de Zangsessies Culemborg georganiseerd en geleid.  

En ja, als er dan nog tijd overblijft, dan wordt dat besteed aan een andere hobby, namelijk schilderen en mozaïeken.